Home :: Brandbeveiliging :: Brandslangen :: Brandslanghaspels

Brandslanghaspels

Productcode 9010
Brandslanghaspels

Wij leveren een breed assortiment haspels: van brandslang- tot werk- en industriële haspels. Veiligheid, montage en bedieningsgemak zijn hierbij essentiële pluspunten.

Een goed voorbeeld van het bedieningsgemak is de haspel met automatische afsluiter.
De gepatenteerde Ajax afsluiter gaat na één omwenteling van de haspel automatisch open. Mede hierdoor weet Chubb Fire & Security een optimaal veilige situatie te creëren: de kraan hoeft immers niet handmatig opengedraaid te worden, waardoor de gebruiker altijd verzekerd is van watertoevoer. Op cruciale momenten gaat het om kostbare seconden en die gaan zo nooit verloren. Alle Ajax Euro en Euro-Plus ¾” en 1” brandslanghaspels met handbediende en automatische afsluiter hebben een CE-keur, KIWA-keur en voldoen aan de Europese norm NEN-EN 671-1.

Een ander voorbeeld van recente productontwikkeling is de Ajax LegioSeal® straalpijphouder met verzegeling.
Deze straalpijphouder is zo ontworpen dat de verzegeling wordt verbroken wanneer de straalpijp uit de houder wordt genomen. Daarbij scharniert de transparante voorzijde open waardoor (oneigenlijk) gebruik van de brandslanghaspel direct zichtbaar is. De voorzijde blijft open staan totdat er een nieuwe verzegeling is aangebracht. Hierdoor kan dit product een extra bijdrage leveren aan legionellapreventie en het voorkomen van vandalisme met
brandslanghaspels. Ook wordt de straalpijp beschermd tegen stof en vuil, zodat een goede werking gewaarborgd is.

 

Onderhoud

Brandslanghaspels moeten, afhankelijk van de brandrisico’s en omgeving, minimaal eenmaal per jaar overeenkomstig de onderhoudsnorm NEN-EN 671-3 worden gecontroleerd. Eens in de vijf jaar de haspelslang afgeperst worden.