De geschiedenis van Nautische Unie


1970

Nautische Unie wordt opgericht als een gecertificeerd bedrijf dat Viking opblaasbare reddingsvlotten keurt voor de professionele scheepvaart. In die tijd begint het bedrijf ook met het keuren van kleine blusmiddelen en reddingvesten.

1979

Verhuizing naar een nieuw pand in de Farmsumerhaven inclusief uitbreiding van activiteiten met de levering en reparatie van boten, buitenboordmotoren en accessoires voor watersport en commerciele gebruikers.

1997

Het bedrijf wordt overgenomen door Hunfeld B.V. en hierdoor verandert de naam in Nautische Unie Hunfeld B.V. Het leveringspakket wordt uitgebreid met complete nautische uitrustingen en persoonlijke beschermingsmiddelen voor de professionele scheepvaart.

2002

Er wordt een nieuwe showroom en logistieke ruimte gebouwd voor de watersport. In deze 1000m2 extra is plaats genoeg om de voorraad te stallen van het inmiddels opgestarte importeurschap voor aluminium roofvisboten.

2022

Nautische Unie verkoopt de tak nautische uitrustingen en de keuringsafdelingen t.b.v. de professionele scheepvaart aan Viking Life Saving Equipment waarmee vanaf het eerste uur in 1970 reeds een partnerschap bestaat. Hierdoor is de ruimte ontstaan om nog meer te focussen op de passie voor watersport- en in het bijzonder roofvisboten. Inmiddels is Nautische Unie 20 jaar actief in deze branche en tevens importeur van de roofvisboot-merken Crestliner, Starweld, Starcraft, Finval en BB-line Rubberboten. Hiernaast is het gespecialiseerd in het onderhouden, repareren en klantspecifiek aanpassen van boten. Het team van enthousiaste en gekwalificeerde medewerkers staat garant voor betrouwbaarheid en kwaliteit.

2023

We gaan groen!

Neem contact met ons op en wij helpen u graag!

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een roofvisboot, trailer of buitenboordmotor?


Contact opnemen

Bekijk ook onze accessoires voor boten

Kies voor de complete accessoire-service van Nautische Unie en geniet van een boot die volledig is uitgerust met alles wat u nodig heeft!


Bekijk onze accessoires